Rally

Rally er billøp som går over flere etapper. Noen av løpene kjøres på én dag, andre kjøres over flere dager. Løpene deles inn i fartsetapper, transportetapper og serviceområder. Føreren av bilen får hjelp av en kartleser. Kartleseren gir føreren informasjon om veien, og forteller hvilke hindringer som kommer, enten det er svinger eller bakketopper. Dermed kan føreren konsentrere seg om å kjøre raskest mulig.

Fartsetappene kjøres på tid, og på lukkede veier. Her gjelder det å kjøre så raskt som mulig. Mellom fartsetappene er det transportetapper. Disse kan kjøres på veier der det er annen trafikk. Her kjører man på idealtid, og får tillegg i tiden dersom man ikke holder seg innenfor idealtiden.

Det konkurreres innen mange klasser. Klassene kan deles inn etter motorvolum, trimming, eller førernes erfaring. Rallyløpene kan også være svært forskjellige. De kan kjøres på snø, på is, på grusveier eller på asfaltveier. Det arrangeres også lange ørkenrallyer som kan vare i opptil to uker.

Rally var forbudt i Norge mellom 1972 og 1987, men nå kjøres det både NM og Norgescup i rally. For å kjøre rally i Norge, må man ha gått gjennom et rallykurs arrangert av NBF og være medlem av en NBF-tilknyttet klubb.