Motorsport i Norge

Nordmenn er glade i motorsport, enten de driver med det selv, eller bare liker å se på. Motocross, rally og rallycross er de mest populære idrettene. Det finnes mange baner der både profesjonelle og amatører kan trene på ulike typer motorsport. På disse banene kan ungdommer få utløp for fartslysten, og kjøre fort i kontrollerte omgivelser.

I Nord-Norge er det populært å drive med snøskuterkjøring. Barna starter ofte i ung alder, og deltar i konkurranser eller kjører bare for moro skyld. Motorsport kan også bedrives på vannet. Kjøring med ATV er en annen populær aktivitet blant ungdom. Det er strenge regler for kjøring i utmark, men på bane kan man kjøre som man vil.

Norge har mange konkurranser innen rally og rallycross. Det arrangeres både NM og Norgescup, som kjøres over mange runder. Det kommer som regel mye folk til disse løpene, som er et sikkert tegn på at motorsport er publikumsvennlig. Flere nordmenn har også gjort seg bemerket internasjonalt, både innen rally og motocross. Blant de mest kjente er brødrene Solberg og Mads Østberg. Norge har ikke lenger noen WRC-runder i rally, men norske rallyer har likevel en del utenlandske deltakere, spesielt førere fra de nordiske landene.