Mads Østberg

Mads Østberg ble født i 1987. Han er en profesjonell rallyfører som har drevet med motorsport helt fra barndommen. Han startet allerede i fireårsalderen, og da han ble tretten, var han kartleser i farens bil. Faren kjørte også rally, og Mads har lært mye av ham. Da Mads ble seksten, kjørte han sitt første rally.

I 2006 deltok han for første gang i Rally-NM Gruppe A. Han ble på andreplass sammenlagt i sesongen, og vant det siste løpet i 2006. I 2007 vant han norgesmesterskapet i rally. Han kjørte også Rally Sweden samme år, og vant en av etappene. Rally Sweden er et WRC-løp, og med denne etappeseieren ble Mads Østberg den yngste som noen gang har vunnet en VM-etappe. Han vant også norgesmesterskapet i 2008 og 2009.

Mads Østberg kjører sammen med den svenske kartleseren Jonas Anderson, og han er ofte en av favorittene foran store løp. Sist han konkurrerte var i Rally Mexico. Da gikk det ikke så bra som forventet. Mads Østberg var tippet som nummer to etter Sebastian Ogier av Bet365 men havnet betydelig lenger ned.

Han ledet løpet ganske lenge, men hadde et uhell. Han traff en stein og skadet bilen. Dette førte til at han måtte bryte løpet på lørdag, og hadde hele åtte minutter å ta inn på søndag. Det gikk ikke, og han endte til slutt havnet på niendeplass.

Men selv om det ikke gikk så bra under dette løpet, er han fortsatt en av Norges beste rallyførere. Han kommer sikkert til å gjøre det bedre i de neste løpene i sesongen. Han er fortsatt ranket som en favoritt hos mange bookmakere. Kanskje han en dag blir den neste nordmannen som klarer å vinne rally-VM. Om han ikke klarer det i år, så har han fortsatt mange år foran seg.