Andreas Mikkelsen

Rallykjøring i Norge har virkelig bare vokst seg større og større i popularitet, noe som absolutt ikke er rart med tanke på hvor mange utrolig dyktige rallysjåfører som Norge faktisk har å by på.

Et godt eksempel er selvfølgelig Andreas Mikkelsen, som er oppvokst i Oslo og Sveits, og som faktisk er den yngste sjåføren som har klart å få WRC-poeng noen gang i historien. For de som ikke vet det, er altså WRC verdensmesterskapet i rally, som også blir kalt for FIA World Rally Championship. Dette er en konkurranse som arrangeres årlig av det internasjonale bilsportforbundet. Dette mesterskapet i rally består av en rekke enkeltløp, og alle disse resultatene samles sammen og det kåres deretter to verdensmestere – en fører og en bilkonstruktør.

I 2011 vant Andreas Mikkelsen også det såkalte Intercontinental Rally Change, som er rett under konkurransenivået til rally-VM. Og så har Mikkelsen også, sammen med kartleser Ola Flæene, stukket av med seier under Rally Kypros, og de vant med totalt 1, 5 poengs forsprang til tjekkiske Jan Kopecky. For en kort tid siden ble løpet Rally Tyskland arrangert, hvor Andreas Mikkelsen havnet på tredjeplass. Han kom 58 sekunder bak belgiske Thierry Neuville, som hadde sin første triumf i rally-VM. Totalt gir dette seg utslag i at Andreas Mikkelsen får relativt lave odds på bettingsider, men det er fortsatt Sebastien Ogier og Jari-Matta Latvala som laveste oddsene.

Det har blitt sagt om det siste løpet i rally-VM at forholdene var utrolig vanskelige, og at været virkelig hadde overtaket på førerne alle tre dagene i konkurransen – og dette endte selvsagt opp med å skape glatte veier. For en måneds tid siden deltok også Mikkelsen i Rally Finland, som blir sett på som en av WRCs tøffeste rally i løpet av hele WRC-konkurransen. Her endte Mikkelsen opp på en fjerdeplass, så kanskje den siste tredjeplassen er et tegn på at denne føreren bare blir bedre og bedre.